czwartek, 23 grudnia 2010

Śniadanie miodowo-korzenne

Niestety to danie nie należy do niskokalorycznych, ale jest przepyszne i o ile dany dzień bedzie aktywny fizycznie np. idziemy zdobywac Śnieżkę lub jeździc na nartach to jest to śniadanie idealne !

Składniki 1 osoba
2 kromki chleba (najlepiej chleb pszenny lub pszenno-żytni)
1-2 jajka
2 łyżki masła
miód
przyprawa do kawy do deserów w młynku
lub lub szczypta cynamonu, imbiru

1. Jajka roztrzepujemy widelcem (mozna dodac trochę  mleka) i w powstalej masie maczamy kawałki chleba moża trochę przydusic chleb aby nasiąkł.
2. Smażymy kawlaki chleba na patelni w  maśle na średniej temperaturze. Uważaj aby temperatura nie byla za wysoka bo smażysz na maśle.
3. Podsmażone grzanki ukladam na talerzu, posypuje przyprawa i dodaje miod.

Smacznego!